Osnove tehnika informacijske sigurnosti

 

Osnove tehnika informacijske sigurnosti

NOVI TEČAJ U PONUDI!

organiziramo u suradnji s:

 

 

 Pogledajte dijelove predavanja (travanj - srpanj 2012.)

 Mišljenje polaznika o održanom OTIS tečaju (veljača - lipanj 2013.):

 

 VIDEO

 ANKETA

 

KOME JE NAMIJENJEN

Tečaj je namijenjen informatičarima koji žele upoznati načine i tehnike koje koriste napadači u pokušajima proboja u informacijske sustave te ovladati metodama i alatima  kojima mogu sami ispitivati sigurnost svojih sustava te ih adekvatno zaštiti.

 

CILJ TEČAJA
Cilj tečaja je pružiti polaznicima praktična znanja o temama i vještinama iz područja informacijske sigurnosti, te ih osposobiti za samostalno daljnje usavršavanje i rad s alatima za ispitivanje sigurnosti i zaštitu IT sustava.

 

OČEKIVANI REZULTAT

Polaznici će nakon uspješno završenog tečaja biti upoznati s važnim pojmovima iz područja informacijske sigurnosti, te će razumjeti metode i tehnike koje napadači koriste prilikom proboja u informacijske sustave. (npr. XSS, DoS, SQL injection i dr.) Također, biti će osposobljeni za rad s najpoznatijim sigurnosnim alatima (nmap, wireshark, OpenVAS , metasploit i dr.) te se upoznati s metodologijama koje se primjenjuju u projektiranju i ispitivanju sigurnosti informatičkih sustava.

 

POTREBNO PREDZNANJE
Od polaznika se očekuje osnovno poznavanje računalnih mreža, baza podataka, programiranja i operacijskih sustava te velika želja za usvajanjem novog znanja.

 

METODOLOGIJA
Tečaj se sastoji od 12 predavanja s praktičnim demonstracijama te 8 praktičnih vježbi koje polaznici rješavaju u laboratoriju uz nadzor i pomoć predavača.

Na kraju tečaja polaznici dobivaju L3A certifikat o završenom tečaju.

Polaznici koji to žele, mogu polagati završni ispit koji se sastoji od teorijskog i praktičnog dijela. Nakon uspješnog polaganja završnog ispita, polaznici dobivaju L3A certifikat o položenom ispitu. Ispit i certifikat polaznici tečaja ne plaćaju.

Polaznicima će na raspolaganju biti virtualni laboratorij za provjeru usvojenog znanja.
 

MATERIJALI
Koriste se prezentacijski materijali predavača i primjeri na Internetu. Polaznicima će tokom tečaja, osim prezentacija s komentarima predavača, na raspolaganju biti i popis literature vezan uz svaku pojedinu temu za daljnje samostalno učenje i istraživanje.

 

TRAJANJE
24 sata predavanja i 16 sati vježbi.
Izvodi se u 12 tjedana (3 mjeseca) s po jednim predavanjem (90 min) tjedno i jednom vježbom (90 min) tjedno kada je to predviđeno.
 

BROJ POLAZNIKA
Grupe od najviše 20 polaznika.

 

TEME TEČAJA

Tečaj će obuhvatiti sljedeće teme iz područja informacijske sigurnosti:

  • Osnove informacijske sigurnosti
  • Kriptografija
  • Sigurnost računalnih mreža
  • Sigurnost bežičnih mreža
  • Penetracijsko testiranje
  • Reverzni inženjering
  • Sigurnost web aplikacija
  • Zlonamjerni programi
  • Računalna forenzika
  • Socijalni inženjering
  • Poslovni aspekt sigurnosti

 


PREDAVAČI

mr. sc. Predrag Pale
Goran Ličina, dipl. ing.
Goran Živković, dipl. ing.
Kristian Skračić, mag.ing.

MJESTO ODRŽAVANJA:

L3A učionica, Crnčićeva 18, Zagreb