ISACA predavanje

3.svibnja 2013.

Hrvatski ogranak ISACA-e, udruge stručnjaka za reviziju, kontrolu i sigurnost informacijskog sustava, će u sklopu svog redovnog sastanka ugostiti našeg predavača mr. sc. Predraga Palea koji će održati predavanje "Taksonomije informacijske sigurnosti".

Predavanje će se održati 6. svibnja u Sivoj vijećnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva s početkom u 19:00 sati, te je otvoreno za javnost. Predavanje će se također moći pratiti putem live stream-a na adresi mms://mediaserver.lss.hr/ISACA. Live stream je omogućio Laboratorij za sustave i signale (FER-LSS).

Opis predavanja:
Razumijevanje osnova informacijske sigurnosti je ključno ne samo za informatičare koji se njome bave, već i za sve korisnike IKT. Kako složenost informacijske sigurnosti raste, to su sve važnije metode prezentacije i poučavanja u području IS. Za razlaganje cijelog područja IS potrebna je odgovarajuća sistematizacija, kategorizacija, pregled. Tome služe taksonomije.
Na predavanju će se dati pregled poznatih taksonomija i njihovi nedostaci za poučavanje IS. Predstavit će se novi skup taksonomija i model napada na IS specifično namijenjeni poučavanju.
 

Uključite se u live prijenos putem poveznice:

mms://mediaserver.lss.hr/ISACA!