CV - George Merguerian

 


Predavači - George Merguerian
Curriculum Vitae
 
George Merguerian, B.E., MBA, PMP
Business Management Consultants
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

George Merguerian je viši partner i direktor za Europu tvrtke Business Mangement Consultants, vodeće globalne konzultantske kuće za upravljanje projektima. Tijekom 22-godišnje karijere George je radio na višim pozicijama kao inženjer, linijski menadžer, u marketingu te na razvoju upravljanja u međunarodnim organizacijama u građevinskoj, petrokemijsko/naftnoj i automobilskoj industriji. Rukovodio je operacijama te projektima/ugovorima za Foster Wheeler, GS1, Cummins, MCE and Schlumberger u Europi, Aziji i na Srednjem istoku.

U periodu brzog rasta e-poslovanja (1995-2001) George je vodio projekte globalne distribucije, logistike i upravljanja dobavom u automobilskoj industriji te FMCG (Fast moving Consumer Goods) sektoru surađujući s vodećim konzultantskim kućama kao što su AT Kearney i Deloitte & Touche.

George posjeduje ekspertno znanje u području kvalitete, upravljanja tehnologijom, upravljanja projektima i razvoju organizacija koje je razvijao u Management Centre Europe u Brusseles-u.

U vodećim europskim kompanijama u području farmacije, IT-a, kao i u javnim institucijama (kao što je Europska komisija) pomogao je uspostaviti najbolju praksu u strateškom razvoju i implementaciji, organizacijskom razvoju, upravljanju projektima i promjenama. Njegovi su klijenti: CCHBC, DSM, The European Commission, GSK, Pliva, Schlumberger, SMIT, UCB Pharma, UHDE Industrial, Biomet, JohnsonDiversey i drugi.

George je diplomirao strojarstvo i stekao Master of Bussiness Adminaistration na International Institute for Management Development (IMD), Lausanne, Switzerland. Certificirani je Project Management Professional (PMP®), član Instituta za projektni menadžment (PMI) i član uprave udruženja Society of European Engineers and Industrialists (SEII).

Predavač je na MBA programima brojnih poslovnih škola u Europi kao što su: Rotterdam School of Management, The International Management Institute u Kijevu i drugima. Autor je i koautor brojnih članaka iz područja tehnike i upravljanja.