Poslovni predavaci - Walt Hopkins

 


Predavači - Walt Hopkins
Curriculum Vitae
 
Predavač: Bob Gibson, PMP
Walt Hopkins
Castle Consultants International
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Walt Hopkins je osnivač tvrtke Castle Consultants International, stalni predavač u poslovnom obrazovnom centru MCE - Management Centre Europe i viši konzultant u NTL Institutu za primjenjenu znanost o ponašanjima (NTL Institute for Applied Behavioral Science). Waltovi kolege i klijenti opisuju ga kao "trenera koji čarobno radi" i kao "majstora interaktivne prezentacije", a on sam za sebe kaže da je ozbiljan sanjar koji vjeruje u ljude i u mogućnosti.

Svoje je dodiplomsko obrazovanje inženjera i iz područja poslovanja stekao na kanadskim sveučilištima, a titulu magistra znanosti i poslovnog upravljanja dobio je na Sveučilištu Clarkson u New Yorku. Član je Društva proizvodnih inženjera i Project Management Instituta (PMI). Djeluje kao predavač u sljedećim organizacijama: Hong Kong Management Association, Singapore Institute of Management, Helensko–američka unija i Sveučilište u Floridi. Posjeduje certifikat P.M.P. (Project Management Professional) Instituta za projektni menadžment (PMI).

Walt Hopkins radi s ljudima kao savjetnik, kao trener i kao voditelj tečajeva.

Kao savjetnik, Walt radi s klijentima kako bi dizajnirao iskustvo učenja koje u potpunosti zadovoljava korisnikove potrebe zajedno s isprobanim modelima i pristupima. Ta iskustva učenja uključuju dvodnevne radionice razvijanja vještina, petodnevne radionice s fokusom na vrijednosti i dvogodišnji slijed aktivnosti osobnog i profesionalnog razvoja.

Kao trener pojedinaca, Walt ohrabruje ljude da se usredotoče na temeljne vrijednosti, da se više bave stvarima koje dobro funkcioniraju i da dizajniraju uravnotežen život i karijeru.

Kao trener timova, Walt ohrabruje timove (i pojedince u timovima) da razumiju i cijene različitosti, da se fokusiraju na stvari koje dobro funkcioniraju i da uravnoteže uloge u timu na način da obave zadatak djelotvorno i učinkovito.

Kao voditelj tečajeva, Walt radi s ljudima kako bi procijenili trenutne vještine, istražili nove, planirali korištenje i vježbali primjenu vještina u stvarnim situacijama

Jedan klijent opisuje Waltov rad slijedećim riječima: "Walt je svjetska klasa u onome što radi i posvećen je dizajnu jedinstvenih pristupa u svom radu s ljudima. Walt ide u srž onoga o čemu predaje, nisu tehnike već temeljne vrijednosti i promjena ponašanja koja je osnova svakog razvoja".

U zadnjih je trideset godina, Walt radio s ljudima iz više od pedeset zemalja. Radio je i s mnogim organizacijama, uključujuči including Apple, BBC, Digital, Disney, GKN Driveline, Heidelberg, Motorola, Scottish Prison Service, Shell, Standard Life, Statoil, i Unilever.

U 1986. godini, časopis Organization Design & Development, objavio je Waltov jedinstveni prisup dizajnu karijere i života nazvan – "Cilj: san koji je ozbiljno shvaćen" i od tada ga prodaje u revidiranim izdanjima. Uređivao je vjesnik "Learnings" proteklih 25 godina.

Od 1990. godine Walt radi na poboljšanju komunikacijskog modela kojeg korisiti s ljudima na seminaru Kako povećati utjecaj u organizaciji (Influencing for Results)

Walt je također kreirao "Putovnicu do rezultata" (Passport to Results), "Putovnicu do budućnosti" (Passport to the Future) i "Doživotnu putovnicu" (LifeTime Passport). U suradnji s Georgeom Simonsom nastala je "Kulturna viza" (Culture Visa) i radna knjižica "Nije moj tip: Uvažavanje različitosti" (Not My Type: Valuing Diversity) za nagrađeni video iz Video Artsa.

Walt je profesionalni član NTL Instituta za primjenjenu znanost o ponašanjima od 1983. godine. Za osmo izdanje njihove publikacije "Reading Book for Human Relations Training" Walt je napisao poglavlja o različitosti, kronikama učenja i istraživanju o zahvalama. Walt za NTL vodi godišnji Međunarodni laboratorij ljudske interaktivnosti.

Walt je stalni predavač u MCE - Management Centre Europe od 1982. godine. Za MCE, Walt vodi tečajeve o razvoju interpersonalnih vještina: Influencing Across Your Organisation, Building Partnerships, and Interpersonal Effectiveness for Senior Executives

Walt je diplomirao na Visokoj školi u Woosteru, magistrirao književnost na Sveučilištu u Edinburghu, ima doktorat s Union Graduate School i dvije diplome s Gestalt instituta u Clevelandu.

Walt je rođen u Sjedinjenim američkim državama i živi u Europi od 1982. godine. Studirao je u Škotskoj dvije godine u šestdesetima i vratio se u Škotsku 1997. godine, nakon što je 15 godina živio u Londonu. Podučavao je u srednjim školama, alternativnim fakultetima i na projektu kojim se umanjuju posljedice spolnih i rasnih razdvajanja.

1983. godine osnovao je tvrtku Castle Consultants International, koja je danas dio svjetske mreže nezavisnih konzultanata. Njegova je misija ohrabriti ljude da u životu više rade ono što rade najbolje, a kad Walt radi ono što radi najbolje, ljudi oko njega počinju mijenjati svoje živote.