PMP program - Znacenje PMP certifikata


Značenje PMP Certifikata
Stjecanje Certifikata i titule PMP


Certifikati Instituta za Projektni Menadžment su široko priznati i prihvaćeni diljem svijeta kao dokaz prikazane razine obrazovanja, znanja i iskustva na području projektnog menadžmenta.

Stjecanje profesionalnog uvjerenja posredstvom Instituta za Projektni Menadžment znači da je pojedinac:

  • pokazao odgovarajuće obrazovanje i/ili profesionalno iskustvo
  • položio strogi ispitni program
  • pristao se pridržavati profesionalnog kodeksa ponašanja
  • obvezao se održavati svoj certifikat aktivnim udovoljavajući uvjetima kontinuirane certifikacije

Institut za projektni menadžment (Project Management Institute – PMI ) provodi nekoliko programa za profesionalnu certifikaciju uključujući Project Management Professional (PMP). Svrha i ciljevi programa certifikacije su razvoj, održavanje, provjera, promocija i upravljanje rigoroznim, na ispitivanju baziranim, profesionalnim programima certifikacije najvišeg kalibra u području projektnog menadžmenta. U sklopu globalnog tržišta Odjel za certifikaciju pri Insitutu za projektni menadžment je konstruiran za objektivnu procjenu i određivanje razine znanja profesionalaca na području projektnog menadžmenta.

Dobivanjem PMP certifikata Vaše ime će se naći u najvećoj i najuglednijoj grupi certificiranih profesionalaca u svjetskom društvu projektnog menadžmenta.

PMP ispit mjeri primjenu znanja, vještina, metoda i tehnika koje se koriste u području projektnog menadžmenta i utemeljen je na PMI-ovim ispitnim specifikacijama koje određuju postotak pitanja koje će se naći u svakom od područja djelovanja (Iniciranje, Planiranje, Izvršavanje, Praćenje i konroliranje, Konroliranje, Završavanje te Profesionalna i društvena odgovornost).

Ako uživate u ugledu koji dobivate time što ste najbolji u Vašem području djelovanja, cijenit ćete i profesionalne prednosti koje sa sobom donosi PMP, široko prihvaćen i uvažen dokument u profesiji. Oznaka PMP uz Vaše ime govori Vašim trenutnim i potencijalnim poslodavcima da ste pokazali čvrstu podlogu znanja kojom kompetentno možete djelovati u području projektnog menadžmenta.

Institut za Projektni Menadžment je vodeća svjetska organizacija u području projektnog menadžmenta koja provodi međunarodno priznati program profesionalne certifikacije.

Od 1984. Institut za projektni menadžment je posvećen razvoju i održanju strogih profesionalnih programa certifikacije da bi unaprijedili područje projektnog menadžmenta i prepoznali postignuća pojedinaca. 1999. godine PMI je postao prva organizacija u svijetu čiji je program certifikacije dobio Certifikat ISO 9001 Međunarodne organizacije za standardizaciju (International Organization for Standardization).