CV - Mirjana Fijolić


Predavači - Mirjana Fijolić

Curriculum Vitae

Mirjana Fijolić
www.mirjana-fijolic.com
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Školovala se u Zagrebu, Londonu i SAD-u. Diplomirala na Fakultetu političkih znanosti, novinarstvo i politologiju. Dodatno se školovala na London School of Economics u Velikoj Britaniji te radila u Westminsteru (britanskom parlamentu).

Sudjelovala je u prestižnom programu stipendija američke vlade. Nakon dugogodišnjeg rada u novinarstvu i odnosima s javnošću svoj profesionalni interes usmjerila je i na Internet marketing. Trenutno pohađa magisterij iz marketinškog menadžmenta na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Profesionalno iskustvo stekla je radeći kao novinarka na televiziji, radiju i novinama. Nakon pet godina rada kao stručna suradnica u Hrvatskom saboru u Odjelu za odnose s javnošću i Odboru za međuparlamentarnu suradnju pri Vijeću Europe preuzima mjesto voditeljice Ureda za odnose s javnošću regionalnog ureda Svjetske banke u Zagrebu.

Predavačica je na VERN-u i ostalim poslovnim školama. Honorarno radi kao novinarka i urednica u poslovnom mjesečniku Poslovni savjetnik. Posebno je aktivna u promicanju zaštite ljudskih prava – suzbijanju trgovine ljudima i ilegalnih migracija. Sudjelovala je i organizirala niz seminara i edukacijskih programa za osposobljavanje nezaposlenih osoba, odnosa s javnošću i marketinga. A posebno se ističe radom u području ljudskih prava. Trenutno radi kao voditeljica Internet marketinga i odnosa s javnošću u međunarodnom B2B sektoru.