CV - Bojan Mati

 


Predavači - Bojan Mati
Curriculum Vitae
 
MTV Adria
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Tijekom i po završetku studija radio dvije godine kao predavač u Zagrebačkom Informatičkom Centru (ZIC), tada najvećoj informatičkoj predavačkoj kući u jugoistočnoj Europi.

U HT-u, nakon specijalističkih poslova u tehničkim sektorima, u uredu člana Uprave HT-a i CTO-a radio na organizacijskim pitanjima na nivou HT-a, koordinirao aktivnosti između CTO-a i direktora, te vodio nekoliko projekatauvođenje sveobuhvatnog sustava izvješćivanja, razvoj procesa i provođenje srednjoročnog poslovnog plana, te uvođenje SAP PS modula u HT.

U 2001. godini radio na razvoju procesa koordinacije aktivnosti na nivou DT grupe (proveo 2 mjeseca u odgovarajućem Sektoru središnjice DT-a u Bonnu). Kao direktor Sektora za poslovnu podršku Nepokretne mreže (od ožujka 2003.) bio odgovoran za uspostavu radnih procesa i njihovo provođenje putem odgovarajućih IT aplikacija.

Tijekom 2003. godine, kao direktor Sektora za kontroling i financijsku podršku CSO području (što je obuhvaćalo nekretnine HT-a, nabavu, IT, Odnose s korisnicima, Izgradnju, i tehniku nepokretne mrežeukupno 6.500 djelatnika) bio odgovoran za kontroling i financijsko sučelje prema području člana Uprave za Financije HT-a. Glavne aktivnosti su bile: uspostava i izvršenje studija, uspostava standardnih kontroling funkcija, te formiranje odgovarajućih financijskih sučelja. Uspostavljene su i kontroling funkcije za Sektor Izgradnje i Sektor Nekretnina, razvijen je troškovni model za cijelo poslovno područje za internu cijenu usluga, kao i za tržišnu cijenu usluga Izgradnje. Kao direktor Strategije u T-mobile-u bio direktno odgovoran predsjedniku Uprave T-Mobile-a, te bio zadužen za razvoj strategije i uspostavu projektne strukture u tvrtci.

Kasnije, kao direktor Projekata (odgovarao CFO-u) bio odgovoran za nekoliko velikih projekata – Save for Flexibility – sveobuhvatni projekt fokusiran na troškovnu orijentiranost i analizu profitabilnosti u T-mobile-u. Kao direktor bio odgovoran za SAP program u T-mobile-u. Kao COO i Član Uprave Telcro Grupe (tvrtke iz SAD-a s ciljem da postane prvi Mobilni Virtualni Mrežni Operator u Hrvatskoj), bio odgovoran za aktivnosti u Hrvatskoj, s naglaskom na pregovore s Regulatorom (HAT – Hrvatskom Agencijom za Telekomunikacije), postojećim mobilnim operatorima, te velikim tvrtkama kao potencijalnim partnerima. Bio odgovoran za izradu studija isplativosti za razne MVNO modele u Hrvatskoj.

U MTV Adria, trenutno odgovoran za distribuciju i digitalne medije za regiju (zemlje zapadnog Balkana i Albaniju), reorganizirao poslovanje i ugovorio nov način distribucije, pokrenuo ured MTV-a u Zagrebu.